Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Stilul de viață afectează fertilitatea femeilor

Stilul de viață afectează fertilitatea femeilor

Fertilitatea femeilor poate fi afectata de stilul de viata. Daca ai planuri pentru a ramane insarcinata, cu siguranta iti vei pune problema fertilitatii si daca o poti imbunatati, prin anumite masuri pe care le poti lua. Unii factori pot fi dincolo de controlul tau, precum problemele medicale care afecteaza fertilitatea femeilor, insa exista si factori, legati de alegerea stilului de viata, ce iti pot afecta fertilitatea.

Alegerea unui stil de viata sanatos poate ajuta la imbunatatirea fertilitatii. Iata ce poti face:

  • Mentinerea unei greutati sanatoase. Greutatea excesiva poate afecta productia de hormoni si poate inhiba ovulatia normala. Pastrarea unei greutati sanatoase poate creste frecventa ovulatiei si sansele de a ramane insarcinata.
  • Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala. Infectiile cu transmitere sexuala, precum chlamidia si gonoreea, sunt principalele cauze de infertilitate la femei. Protejeaza-te si limiteaza numarul partenerilor sexuali. Relatia monogama cu un partener sanatos, este o garantie pentru sanatatea ta.
  • Alege o dieta sanatoasa. Boala celiaca netratata poate afecta fertilitatea. In plus, nu exista suficiente cercetari care sa sugereze faptul ca o anumita dieta poate sustine fertilitatea. Bineinteles ca o dieta bazata pe multe fructe, legume, cereale integrale, grasimi sanatoase si o varietate de proteine va ajuta in procesul de conceptie.
  • Mergi la control in mod regulat. Consultatiile regulate ajuta la detectarea si tratarea posibilelor probleme de sanatate care ar putea sa iti ameninte fertilitatea.
  • Nu lucra noaptea. Turele de noapte regulate iti ameninta fertilitatea, din cauza ca afecteaza productia de hormoni. Daca nu ai de ales si lucrezi noaptea, incearca sa te odihnesti suficient atunci cand nu muncesti.
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema