Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Calculator sarcină

Folosește calculatorul de sarcină și află când va veni pe lume bebeluşul tău

Deja te gândești cu drag la prima clipă când îl vei ține în brațe... Dar oare când se va întâmpla marele eveniment? Calculează data probabilă a nașterii și noi te ajutăm să fii mereu pregătită pentru venirea micuțului tău.

Cum folosești calculatorul de sarcină

Pentru a calcula data de naștere a bebelușului, ai nevoie să introduci prima zi a ultimei menstruații. Te rugăm mai întâi să intri în cont sau să-ţi creezi unul nou în doar câteva secunde.
Creează-ţi un cont sau Intră în cont

Calendar sarcină: află cum evoluează sarcina pe săptămâni

Ți-am pregătit pentru fiecare lună de sarcină, o serie de articole care îți vor spune tot ce trebuie să știi la orice pas.
Informează-te

Ai întrebări pe această temă?

Doamna doctor Octavia Puiu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, îţi răspunde cu drag.
Pune o întrebare
La un ciclu menstrual de 27 de zile care este perioada favorabiă pentru a rămâne însărcinată?
Este destul de ușor să afli perioada fertilă, pentru a avea șanse să rămâi însărcinată mai repede. Iei în calcul prima zi a menstruației, și calculezi 14 zile; de acum începe perioada fertilă. Trebuie să ții cont și de durata de viață a ovulului care este de 1-2 zile și de durata de viață a spermatozoizilor, care este de 3-5 zile.
Când pot face un test de sarcină dacă mi-a întârziat ciclul o luna și mi s-au întărit sânii?
Prezența unei sarcini se poate confirma cu ajutorul testului gonadotropina corionică umană (HCG), la numai 6-10 zile de la implantarea ovulului fecundat în urma unui contact sexual neprotejat. Reține că recoltarea se face pe nemâncate și trebuie sa știi cu precizie data primei zile a ultimei menstruații.
În ce privește testul de sarcină, îți poate da un rezultat pozitiv după cel puțin 7-10 zile de la contactul sexual neprotejat și cel mai probabil în perioada fertilă.
Peste tot pe unde caut găsesc sute și mii de păreri....cum se calculeaza lunile de sarcina?!
Calculatorul de sarcină este foarte folositor în acest caz. Data probabilă a nașterii și numărul de săptămâni de sarcină se calculează de majoritatea medicilor în funcție de prima zi a ultimei menstruații – este practic vârsta cronologică a sarcinii. Trebuie să știi că data probabilă a nașterii este între 38 de săptămâni de sarcină și unele femei nasc chiar un pic după 41 de săptămâni. Împărțirea numărului de săptămâni la 4 va da un calcul de peste 9 luni de sarcină(dar lunile nu au fix 4 săptămâni și în plus nu erați însărcinată la momentul de la care începe calculul cronologic al sarcinii).