Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Simptome mai puțin cunoscute de sarcină

Simptome mai puțin cunoscute de sarcină

Primele simptome de sarcină pot apărea în primele săptămâni după concepție. Pe lângă simptomele evidente și familiare de sarcină, precum greață, sâni dureroși, amețeală și oboseală, vei identifica și alte simptome mai puțin cunoscute. Iată care sunt ele și care sunt cauzele pentru care apar:

  • Sângerări ușoare. Uneori, o cantitate mică de sânge este unul dintre primele semne de sarcină. Cunoscută și ca sângerare de implantare a ovulului, aceasta apare atunci când ovulul fertilizat se atașează de învelișul uterului – la aproximativ 10-14 zile dupa concepție. Sângerarea de implantare durează o perioadă scurtă de timp și apare în jurul perioadei menstruale, însă este într-o cantitate mult mai mică.
  • Crampe. Unele femei simt crampe uterine ușoare în primele săptămâni de sarcină.
  • Stări schimbătoare. Fluxul de hormoni de sarcină din corpul tău în primele săptămâni de sarcină poate să determine stări emoționale schimbătoare. De la fericire vei trece foarte ușor la stări de tristețe, fără un motiv anume.
  • Amețeală. Sarcina duce la dilatarea vaselor de sânge iar tensiunea arterială scade. Drept rezultat, este posibil să simți amețeală.
  • Constipație. Schimbările hormonale încetinesc sistemul digestiv, ceea ce duce la constipație.
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema