Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Rezultatul pozitiv fals al testului de sarcina

Rezultatul pozitiv fals al testului de sarcina

Testul de sarcina este destul de exact, cu o rata de siguranta a rezultatului de 97% si poate fi facut la o zi dupa ce ai observat ca a intarziat menstruatia. Testul indica daca exista sau nu un hormon de sarcina numit Gonadotropina Corionica Umana din urina ta. Daca nivelul hormonului este suficient de mare pentru a fi masurat de test, esti insarcinata! Exista insa si exceptii rare, cand testul de sarcina da un rezultat pozitiv fals.

Sarcina chimica. Cea mai comuna explicatie pentru un „pozitiv fals” este ca erai insarcinata cu adevarat atunci cand ai facut testul. Unele femei pot vedea rezultaul pozitiv al testului pentru ca peste cateva zile sa apara menstruatia, intr-o cantitate foarte mare. Ceea ce se intampla este o pierdere precoce a sarcinii numita sarcina chimica. Un procent de 25-40% dintre femei pot trece prin aceasta problema, iar unele dintre ele nici nu stiu ca au fost insarcinate.

Odata ce vezi rezultatul pozitiv pe testul de sarcina, fa-ti o programare la medicul tau. Incepand cu saptamana a sasea, sarcina va fi vizibila la ecografie, iar inima copilul se va auzi incepand cu saptamana a sasea sau a saptea. Odata ce ia-i auzit inima batand, riscul de a pierde sarcina scade la mai putin de 5%.

Fii atenta la sangerari si la crampe abdominale intense si suna-ti mediul imediat ce se intampla una dintre cele doua.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema