Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Identificarea perioadei de ovulație

Identificarea perioadei de ovulație

Atunci cand ovulezi eliberezi un ovul din ovar, iar acel ovul are sansa sa fie fie fertilizat. Atunci cand ovulul este ferilizat, esti insarcinata. Perioada de maxima fertilitate este la doua sau trei zile inainte de ovulatie si in ziua ovulatiei. Daca stii exact perioada, cresti sansele de a ramane insarcinata (sau previi sarcina, daca asta este ceea ce urmaresti).

Iata trei metode prin care poti stii exact ce se intampla si cand, de la cea mai simpla, la cea mai sigura metoda.

Metoda calendarului

Cel mai simplu mod de a estima perioada in care ovulezi este sa numeri invers. Primul pas, identifica ziua in care se va instala urmatorul ciclu menstrual. Daca ciclul menstrual este foarte neregulat, aceasta metoda nu ti se potriveste.

Incepand cu acea zi, numara 12 zile inapoi si apoi inca 4. Este foarte probabil ca in timpul acestor cinci zile sa se produca ovulatia. Daca esti una dintre multele femei care au un ciclu de 28 de zile, este o sansa mare sa ovulezi in ziua 14 (Ziua 1 a ciclului menstrual este prima zi de ciclu, iar ziua 28 este ziua de dinaintea urmatorului ciclu menstrual).

Monitorizarea temperaturii bazale a corpului si mucusul cervical

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema