Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

6 simptome stranii în sarcină

6 simptome stranii în sarcină

Probleme dentare. Odată ce sarcina înaintează, vei descoperi că împreună cu alte părți ale corpului, gingiile se vor umfla, din cauza schimbărilor nivelului de progesteron și estrogen și din cauza creșterii fluxului sanguin. Gingiile vor sângera cu ușurință la periaj sau la folosirea aței dentare. Dacă sângerarea este abundentă și apare și în afara periajului, consultă medicul stomatolog, pentru a te asigura că nu este vorba de gingivite, inflamații ale gingiilor, paradontoză. Problemele dentare sunt asociate cu risc crescut de naștere prematură și greutate mică la naștere, așa că este bine să le rezolvi cât mai repede.

Probleme nazale. Pregătește-te pentru congestii nazale, sângerări și sforăit. Toate se datorează umflarii țesuturilor  din interiorul nasului, tot din cauza hormonilor. Umflarea țesuturilor reduce spațiul prin care circulă aerul. Este posibil să simți nasul uscat, iar în anotimpul rece, acest simptom se agravează. Foloseste picături saline sau un umidificator.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema