Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Salată de sfeclă roșie cu smochine by Laura Cosoi

Salată de sfeclă roșie cu smochine by Laura Cosoi

Când ești însărcinată, trebuie să-ți alegi cu grijă alimentele bogate în vitamine și proteine, și sărace în grăsimi și zaharuri. Stilul tău de viață poate fi ajustat cu ușurință, însă e nevoie să-ți dorești acest lucru.

Un organism căruia i se satisface toate nevoile nutritive va fi pregătit să facă față tuturor provocărilor.

Ce măncăm sănătos pentru o #SarcinaZEN?

Acestă rețetă pregătită de Laura Cosoi folosește câteva superalimente pe care le considerăm ideale pentru perioada sarcinii. Smochinele, bogate în fibre, vitamine și antioxidanți, îți conferă senzația de sațietate. Sfecla întărește imunitatea și protejează ficatul, îmbunătățește digestia, energizează și previne defectele de tub neural ale fătului. Acidul folic din spanac ajută la o dezvoltare sănătoasă a bebelușului, în timp ce măsline furnizează proteinele de care avem nevoie în această perioadă.

Descoperă această rețetă bogată în fibre, vitamine și antioxidanți pregătită de Laura Cosoi.

Timp de preparare: 25 minute


Ingrediente:

  • 2 sfecle roșii fiert/la conservă
  • 100 gr baby spanac
  • 7 smochine
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri sos de rodii
  • 1 lingura oţet de struguri
  • 1 linguriţă muștar Dijon
  • Sare
  • Piper
  • 250 gr brânză ricotta
  • Câteva alune/caju măcinate

 

Mod de preparare:

  • Taie sfecla cubulețe și fierbe-o sau pune-o în cuptor spre coacere
  • Adaugă ulei de măsline, o lingură de sos de rodii, sare și piper și las-o așa aprox. 20 minute până devine fragedă, dar nu foarte moale
  • Pregătește vinegreta din restul de ulei, sos de rodii, oțetul de struguri, muștar, sare și piper
  • Amestecă sfecla cu spanac și smochine
  • Stropește-o cu vinegreta și servește-o cu ricotta și alunele măcinate

 

Meniu bogat în: vitamina C, vitamina A, vitamina K, fosfor, magneziu, cupru, potasiu, zinc, mangan

Proprietăți:

O bună sursă de potasiu și calciu o reprezintă sfecla roșie, care de asemenea purifică sânge și reglează metabolismul. Smochinele sunt o sursă excelentă de calciu și o sursă bună de fier. De asemenea, consumul de spanac pe perioada sarcinii ajută la dezvoltarea creierului fătului datorită conținutului de acid folic.

MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema