Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Insolația în sarcină

Insolația în sarcină

Pentru obținerea unui bronz frumos, multe femei sunt în stare să stea pe plajă din zorii zilei și până apune ultima rază de soare, neluând în calcul atenționările specialiștilor, care avertizează că expunerea îndelungată la soare este nocivă și poate pune viața în pericol.

Insolația reprezintă starea de supraîncălzire a organismului care se găsește dintr-odată în condiții extreme de căldură și nu reușește să își scadă singur temperatura. Este foarte important de menționat faptul că insolația este considerată urgență medicală și nu trebuie privită ca o afecțiune lipsită de importanță, cu atât mai mult cu cât este vorba de o femeie însărcinată.

Insolația apare în urma expunerii excesive la soare. Temperatura normală a unei gravide trebuie să se încadreze în jurul a 35-37 de grade Celsius. Atunci când sistemul natural de reglare a temperaturii cedează, aceasta crește brusc și determină apariția hipertermiei.

Insolația implică riscuri majore în timpul sarcinii, atât pentru mamă, cât și pentru făt. Dacă hipertermia apare în primul trimestru de sarcină, există riscul avortului spontan.

Insolația nu apare doar în urma expunerii la soare pe plajă.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema