Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sarcina toxică

Sarcina toxică

Nu este obligatoriu ca pe perioada sarcinii să te confrunţi cu toate relele din lume. Poţi face parte dintr-o categorie extrem de numeroasă de gravide care, în afara faptului că li se măreşte burtica şi iau câteva kilograme în plus, în rest nu au nici o altă problemă pe perioada celor nouă luni de sarcină. Cele mai multe dintre femei au însă semnele generale ale sarcinii. Acestea sunt de obicei suportabile şi permit desfăşurarea unei vieţi normale şi a unei activităţi zilnice fără complicaţii.

Există însă şi situaţii când sarcina nu este tocmai liniştită. Dar tu, tocmai pentru că eşti de acum în temă cu toate fenomenele caracteristice perioadei de graviditate, va trebui să lupţi cu aceste probleme şi să nu te transformi într-o persoană speriată, morocănoasă sau ţâfnoasă.

Înainte de toate, este important să ştii că orice ţi s-ar întâmpla în timpul celor nouă luni de graviditate, oricât ar fi de complicat, reuşita privind ducerea la bun sfârşit a sarcinii depinde în cea mai mare măsură de tine.

Un exemplu de disconfort la femeile gravide este sarcina toxică. Această stare care le sperie pe multe dintre viitoarele mame este cunoscută în termeni medicali sub denumirea de "hiperemesis gravidarum".

Grețuri 24 din 24 de ore

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema