Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum scăpam de durerile de spate din timpul sarciniiColoana vertebrală reprezintă axul central al stucturii noastre fizice, deoarece este punct de ancorare pentru toate celelalte elemente, suportând greutatea capului, a trunchiului, a membrelor superioare și în același timp asigurând mobilitate și protecție măduvei spinării.

În timpul evoluției sarcinii, coloana suferă mai multe schimbări și anume: se modifică centrul de greutate al organismului, se reduce capacitatea pulmonară (respirația se îngreunează), mușchii se adaptează prin scurtare sau alungire, articulațiile devin mai flexibile și poate apărea și retenția de lichide.

De ce apar dureri în timpul sarcinii și cum se pot evita acestea? La aceste întrebări și nu numai, a răspuns kinetoterapeutul Ioana Paraschiv, în cadrul conferinței “Sarcina, o experiență fizică totală”, venind în întâmpinarea viitoarelor mămici cu sfaturi legate de corectarea posturii din timpul sarcinii. De asemenea, în video-ul de mai jos, aceasta explică cum să înveți să îți controlezi corpul și să fii plină de energie cu ajutorul exercițiilor fizice executate corect.

 Medic primar Obstetrică-Ginecologie Octavia Puiu

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema