Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Atenţie la răceală!

Atenţie la răceală!

Iarna reprezintă o perioadă în care sunt mai frecvente situaţiile de expunere a organismului femeii însărcinate la riscul îmbolnăvirii. Aerul rece creşte posibilitatea apariţiei răcelii şi gripei, afecţiuni care se transmit foarte uşor prin contact şi respiraţie.

Răceala este una dintre afecţiunile cele mai comune în lunile cu temperaturi scăzute şi umezeală. Există mai mult de 200 de tipuri de viruşi de răceală şi în consecinţă, este practic imposibil să se prepare un vaccin împotriva acestei afecţiuni atât de frecvente. Este o inflamaţie acută a mucoasei nazale şi a faringelui, de origine virală şi de regulă, foarte contagioasă.

Transmiterea se face în principal pe cale aeriană (prin strănut sau tuse se eliberează în aer picături foarte mici de salivă care transmit virusul) sau prin contactul direct al mâinilor. Porţile de intrare ale virusului sunt mucoasa nazală şi cea conjunctivă (ochi). Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt mai expuse la răceală. 

Dacă eşti însărcinată imunitatea ta este scăzută şi eşti mai sensibilă la afecţiunile de sezon.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema