Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Legislaţia mamei şi copilului

Legislaţia mamei şi copilului

Ai aflat marea veste că ai să ai un bebe! Cea mai mare bucurie, fericire! Nu uita că urmează un traseu legislativ destul de sinuos pe care trebuie să-l parcurgi pentru a beneficia de drepturile tale de părinte. În timp ce pentru unii legislaţia e complicată, în alte cazuri poate deveni destul de obositoare însă ajungi să faci faţă şi acestei provocări.

Pe scurt, constituţia prevede că persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, din activităţi agricole prevăzute de legislaţia în vigoare, pot beneficia opţional de unul sau doi ani de concediu pentru creşterea copilului, precum şi de o indemnizaţie lunară.

În ambele cazuri indemnizaţiile se stabilesc în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu pot fi mai mici de 600 lei, nici mai mari de 3.400 lei, în cazul în care părintele alege un concediu de maxim 1 an, sau 1.200 lei dacă optează pentru concediu parental de 2 ani. Concediul de maternitate are caracterul unui concediu medical şi se acordă, de regulă, de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie care supraveghează sarcina sau de medicul de familie.

Potrivit OUG 158/2005, concediul de maternitate (126 zile) este format din:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema