Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Drepturile mamei după terminarea concediului de maternitate

Drepturile mamei după terminarea concediului de maternitate

Cei doi ani de concediu de maternitate trec intr-o clipita si te vezi pusa in fata faptului ca trebuie sa te intorci la locul de munca, care ti se pare ca a ramas undeva departe in trecutul tau. Si asa si este. Multe s-au schimbat, atat in viata ta cat si in domeniul in care ai lucrat. Nimic nu a stat pe loc in timpul in care tu ai avut grija de copil si nu te astepta sa reiei totul din punctul in care l-ai lasat si ca vei fi primita cu bratele deschise de angajator. Sunt ganduri care cu siguranta te macina, insa ai niste drepturi si este bine sa le cunosti.

Desi legea este de partea lor, multe mamici se tem sa nu fie concediate la scurt timp dupa ce s-au intors la serviciu dupa concediul de crestere a copilului. Statul garanteaza ca mamele care se intorc la locul de munca dupa concediul de maternitate de 1 an nu pot fi concediate in primele 6 luni. Trebuie mentionat faptul ca statul nu garanteaza locul de munca in primele 6 luni de reluare a activitatii, in cazul in care intervine reorganizarea juridica sau falimentul angajatorului (prevederile OUG nr. 111/2011).

In plus, femeile care se intorc mai devreme de 1 an la serviciu beneficiaza de un stimulent de 500 lei pe luna pana cand copilul implineste 2 ani.

In cazul mamicilor ce se intorc la locul de munca dupa un concediu de maternitate de 2 ani, lucrurile stau putin diferit. Ele nu sunt protejate de prevederile OUG nr. 111/2011 din cazua unei omisiuni menite sa incurajeze revenirea rapida a mamicilor in campul muncii, insa sunt aparate de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National si de Codul Muncii care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul individual de munca timp de 6 luni de la reluarea activitatii a salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate pana la 2 ani.

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema