Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Concediu de creștere a copilului obligatoriu pentru tată de cel puțin o lună

Concediu de creștere a copilului obligatoriu pentru tată de cel puțin o lună

Stiai ca tatal trebuie sa intre in concediu de crestere a copilului obligatoriu pentru cel putin o luna? Conform HG nr. 57/2012, pentru copiii nascuti incepand cu data de 1 martie 2012, cel putin o luna din concediul de crestere a copilului va reveni parintelui care nu a solicitat acest drept. Astfel, daca mama este cea care a solicitat concediul pentru cresterea copilului pana la 1 an (2 sau 3 ani, dupa caz), o luna din aceasta perioada va reveni tatalui, luna respectiva scazandu-se din concediul mamei.

Este o masura menita sa imbunatateasca concilierea intre viata profesionala, viata privata si cea de familie pentru parintii care lucreaza si a egalitatii intre femei si barbati, in ceea ce priveste oportunitatile legate de piata fortei de munca si tratamentul la locul de munca, aliniindu-ne astfel dispozitiilor directivei europene 2010/18/UE. In cazul in care ambii parinti au dreptul la concediu pentru cresterea copilului, este obligatoriu ca parintele care nu a solicitat concediul sa efectueze cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului. Acelasi prevederi se aplica si in cazul familiilor care au adoptat un copil, carora li s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care au un copil in plasament.

Pentru ca de regula mama este cea care solicita concediul pentru cresterea copilului, in continuare se va vorbi de concediul de crestere a copilului obligatoriu pentru tatici, desi situatia inversa este de asemenea posibila.

Indemnizatia de crestere a copilului aferenta acestei luni se va calcula in functie de veniturile tatalui.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema