Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Nașterea: cum te pregătești pentru ea

Nașterea: cum te pregătești pentru ea

Aminteşte-ţi că poţi intra in travaliu oriunde cu doua sau trei saptamani inainte de termen, de aceea este bine să pui din timp la un loc tot ce îţi trebuie.

Plănuiți din timp ziua cea mare

Fă o listă cu toate numerele de telefon de care ai nevoie, inclusiv cu cel al medicului, al asistentei medicale și al spitalului local. Dă-i partenerului tău o listă cu numerele de telefon ale unor persoane pe care acesta nu le cunoaște, cum ar fi prieteni noi sau colegi de serviciu. Astfel îi va putea ține pe toți la curent. Obține numerele lor de mobil, astfel încât să le poată fi trimise veștile prin mesaje text, întrucât partenerul tău va putea trimite mult mai rapid și mai ușor mesaje scrise decât să dea o mulțime de telefoane!

Fă-ţi provizii de alimente care rezistă bine în dulap sau în congelator. Îţi vor fi de mare ajutor când te vei întoarce de la spital, pentru că nu vei mai avea și grija cumpărăturilor, pe lângă toate noile trăiri pe care le vei avea alături de bebeluș.

Dacă mai ai copii, asigură-te că ai stabilit cu cineva să aibă grijă de ei sau să îi ia de la școală, în caz că intri în travaliu într-o zi de lucru.

Pregăteşte bagajul de maternitate
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema