Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum afectează nașterea prin cezariană sănătatea bebelușului?

Cum afectează nașterea prin cezariană sănătatea bebelușului?

Din diverse motive, tot mai multe mame aleg să nască prin operație de cezariană, iar motivul principal este teama de nașterea naturală și de durerea pe care o presupune travaliul. Noile studii încearcă să aducă lumină în privința siguranței operației de cezariană pentru bebeluș. Pe lângă riscurile unei operații majore ce implică anestezie și hemoragie, nașterea prin cezariană poate aduce riscuri ce se răsfrâng asupra sănătății copilului.

O echipă de cercetători britanici au analizat impactul nașterii prin cezariană asupra copilului, și anume care este riscul de a dezvolta probleme de sănătate precum astm, obezitate și cancer. În acest studiu, au fost examinați 321.287 de copii născuți în Scoția, între 1993 și 2007 și urmăriți până în februarie 2015. Toți copiii au fost născuți la termen. Cei mai mulți s-au născut natural (79%), în timp ce 3.8% au fost născuți prin cezariană planificată iar alții, 17%, prin cezariană neplanificată.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema