Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 22 de sarcină

Săptămâna 22 de sarcină

Nu, nu e deloc prea devreme să începi cursurile de pregătire pentru naștere. Aceastea te învață strategii simple de a face față travaliului, inclusiv tehnici de respirație. Cursurile prenatale te mai învață despre pozițiile de travaliu, susținerea în timpul travaliului, masajul perineal, tehnici de relaxare, vizualizare sau naștere cu autohipnoză, toate menite să te pregătească mai bine pentru marele moment.

Corpul mămicii

Dacă deja ai semne de lactație, acestea nu reprezintă decât o confimare a faptului că sânii se pregătesc pentru perioada alăptării. Cele mai multe dintre viitoarele mămcii se plâng de picioare umflate și în plus, durerile de spate se pot accentua, pe măsură ce bebelușul crește.

Hormonii își fac iar de cap: pe de o parte ai libidoul crescut, pe de altă parte, ai probleme cu gingiile. Medicul îți poate programa un test de glucoză în următoarea perioadă, pentru a se asigura că nu există risc de diabet gestaţional.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu