Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 15 de sarcină

Săptămâna 15 de sarcină

Bine ai ajuns în săptămâna de sarcină cu numărul 15! Ar trebui să te simţi destul de bine la momentul acesta, în timp ce bebe se dezvoltă constant şi sigur. Multe dintre viitoarele mămici se simt acum atât de bine, încât pot să observe şi o creştere a libido-ului. Dacă te numeri printre acestea, profită de această perioadă. În perioada în care te supărau grețurile, intimitatea și sexul erau probabil ultimele pe lista ta de priorități.

Corpul mămicii

Ai grijă la igiena orală! Hormonii de sarcină pot cauza așa numita gingivită de sarcină, iar în această perioadă crește și riscul de carii și alte afecțiuni dentare. Aceste simptome, dar şi senzaţia de nas înfundat, cauzate de progesteron, vor trece odată cu naşterea. În cazul în care ai astfel de probleme, mergi cât mai repede la un stomatolog, care va decide cum să intervină. Medicul va hotărî şi care este tipul şi doza de anestezic pe care să îl folosească în cazul unei intervenţii, întrucât calmarea durerii este foarte importantă (aceasta poate produce contracţii uterine).

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu