Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sarcina gemelară

Sarcina gemelară

Multe femei intră în panică atunci când după examenul la ecograf află că în burtica lor bat două inimioare în loc de una. Probabil că aşa ai reacţionat şi tu, însă ar trebui să vezi mai întâi toate avantajele şi să ignori pe cât posibil dezavantajele.

Care sunt şansele unei sarcini gemelare?

Cea mai cunoscută vorbă din popor este aceea că femeile care au avut gemeni în familie sunt cele mai predispuse la a duce o sarcină dublă sau chiar triplă. Şi este pe cât se poate de adevărată. Specialiştii americani au făcut un studiu în urma căruia au stabilit că cei mai mulţi gemeni îşi au gena în familia mamei. De asemenea, se mai spune că trebuie să treacă o generaţie pentru ca o mamă să dea naştere la doi copii în acelaşi timp. Asta ar însemna ca măcar unul dintre părinţii mamei să aibă un frate geamăn. Dar nu este neapărat adevărat. Dacă mama are un frate sau o soră geamănă, ea poate purta o sarcină cu gemeni. Însă acesta nu este singurul criteriu după care se ghidează micuţii atunci când îşi fac apariţia câte doi.

Medicii afirmă că o femeie care are o structură masivă a oaselor sau are o greutate mai mare a corpului este foarte probabil să rămână însărcinată cu gemeni. Un alt motiv ar fi vârsta mamei trecută de treizeci de ani, tratamentul pentru fertilitate şi chiar fertilizarea in vitro. Dacă îndeplineşti una dintre aceste condiţii, mergi cât mai repede la doctor şi fă-ţi o ecografie, pentru că s-ar putea să ai surpriza ca la uşa ta barza să lase doi copii în loc de unul.

Care sunt semnele unei sarcini gemelare?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema