Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 8 de sarcină

Săptămâna 8 de sarcină

Au trecut deja primele două luni ale sarcinii și deși încă insesizabil, talia începe să se îngroașe și vei simți mai des nevoia de a urina. Și asta pentru că uterul are acum dimensiunea unui grapefruit și apasă mai puternic pe vezica urinară. Trebuie să știi că laptele matern depinde calitativ şi cantitativ de felul în care te alimentezi încă de la începutul sarcinii. Așadar încearcă să-ți asiguri o alimentație cât mai variată, pentru a veni în ajutorul bebelușului tău cu toate substanțele de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios: proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, substanțe minerale.

Corpul mămicii

Sarcina încă nu este vizibilă, dar tu te simți balonată și te derajează episoadele de flatulență. Ele sunt cauzate de relaxină, un hormon care împreună cu progesteronul lucrează să relaxeze mușchii, inclusivi pe cei de la nivelul tractului gastrointestinal. Mâncarea se digeră mai greu, ceea ce îți induce o stare de disconfort. Încearcă să fii relaxată atunci când mănânci, căci tensiunea te face să înghiți mult aer în timp ce mănânci, ceea ce accentuează senzația de balonare și flatulența.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu