Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 5 de sarcină

Săptămâna 5 de sarcină

Lucrurile devin serioase! Elimină definitiv stresul și caută doar compania oamenilor care te calmează şi te binedispun. De acum, priorătățile tale de viață se vor schimba.Trebuie să ai din în ce mai multă grijă de sănătatea ta (și, implicit, a bebelușului tău). Singurul lucru care poate să te preocupe, fără să ajungă să te streseze, este cum să găsești cea mai originală și amuzantă modalitate de a da marea veste celor dragi! 

Corpul mămicii

Hormonii continuă să se joace cu starea ta de spirit. Ai făcut deja cunoștintă cu grețurile matinale, mergi la baie mult mai des, iar oboseala accentuată este încă un semn al schimbărilor majore din organismul tău. Areolele sânilor capătă o nuanţă mai închisă, ceea ce este normal în sarcină. Alte schimbări și surprize te așteaptă ”în bucătărie”. Nu te speria dacă tu, vegetariană convinsă, ai poftă de o friptură în sânge, sau dacă vederea unei salate cu andive îți provoacă greață. Aversiunea sau poftele față de anumite mâncăruri pot apărea acum, tot sub imperiul marilor schimbări hormonale. Dacă încă nu ai fost la ginecolog, acum este momentul să-ţi faci o programare. Este important să fii monitorizată de către un medic în care ai încredere, în preajma căruia să te simți relaxată şi căruia ştii că poţi să-i pui toate întrebările legate de problemele care te vor preocupa timp de 9 luni.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu