Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 21 de sarcină

Săptămâna 21 de sarcină

Ești în săptămâna cu numărul 21 și deja ai luat 4 până la 5 kg în greutate. Mare atenție la alimentație: mai ai drum lung în față și nu este recomandat să iei prea multe kilograme în plus! Burtica este destul de mare, încât să simți că ți s-a schimbat centrul de greutate și trebuie să îți adaptezi felul în care te ridici, stai, te așezi sau faci diverse activități fizice. Încă poți să faci mișcare și exerciții fizice uşoare.

Corpul mămicii

Burtica ta în expansiune are nevoie de îngrijiri speciale. Modul în care se va comporta ea depinde în mare parte de genetică, dar cremele hidratante și cele special concepute pentru sarcină, pot fi de folos în prevenirea vergeturilor și pentru diminuarea senzațiilor de măncărime, care le supără pe cele mai multe dintre viitoarele mămici în această perioadă. S-ar putea să simţi disconfort și la nivelul stomacului, în special după masa de seară. Încearcă să mănânci ceva mai ușor și mai devreme, iar seara, stai cu picioarele ridicate. În această perioadă poți simți și contracţii ale uterului, corpul începe să exerseze mișcările pentru momentul nașterii. Crește riscul infecțiilor urinare și la rinichi, așa că urmărește orice schimbare și vorbește imediat cu medicul tău!

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu