Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 18 de sarcină

Săptămâna 18 de sarcină

Micuţul creşte rapid şi se mişcă din plin - multe dintre viitoarele mămici au simțit deja primele mișcări, care sunt ușor de trecut cu vederea însă, simțindu-se ca un soi de fluturare de aripi. Pe măsură ce şi burtica ta creşte, este momentul să te asiguri că dormi pe o parte, pentru a ajuta circulaţia sângelui. Odată ce bebe se face mare, greutatea lui poate să apese pe venele şi arterele din zona abdomenului, reducând volumul de sânge care ajunge în inimă, atunci când stai culcată pe spate.

Corpul mămicii

Au, mă doare spatele!” - dacă ai zis asta mai mult de o dată săptămâna aceasta, află şi care este motivul: uterul acum la dimensiunea unui dovleac, îţi va schimba centrul de greutate, împingând zona lombară în interior şi abdomenul în exterior. Pe lângă asta, te dor muşchii, ligamentele şi este posibil să observi că ai picioarele umflate şi venele îngroşate. Greutatea bebeluşului apasă pe venele şi arterele din corpul tău. Doar dacă umflăturile de la picioare se agravează şi nu trec, este momentul să te adresezi medicului. Bea suficient de multă apă, astfel încât să nu te deshidratezi.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu