Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 16 de sarcină

Săptămâna 16 de sarcină

Este dificil să te vezi crescând în perioada sarcinii, deşi eşti conştientă că există un motiv minunat pentru asta! Provocarea constă în acceptarea corpului în forma actuală. Gândeşte-te că fiecare gram pe care l-ai pus pe tine este un semn clar că tu şi bebe sunteţi sănătoşi. Pentru o sarcină uşoară este recomandat să te hrăneşti corespunzător (minimalizând aportul de mâncare nesănătoasă şi compensând cu mâncare sănătoasă, plină de nutrienţi) şi să faci mişcare în mod regulat.

Corpul mămicii

Sânii continuă să crească! Nu te speria: vor reveni la dimensiuni normale după sarcină. Uterul în continuă expasiune afectează, prin presiunea exercitată, tractul gastrointestinal, ceea ce cauzează constipație. Ai grijă să bei ceva mai multe lichide, pentru a preveni problemele. Vei remarca în această perioadă și mai multe scurgeri vaginale, care reprezintă doar un semn că organismul tău protejează canalul vaginal de infecții. Nu folosi șervețele parfumate sau dușuri intravaginale, căci poți declanșa infecții.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu