Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 14 de sarcină

Săptămâna 14 de sarcină

Dacă ai putea trage cu ochiul în burtica ta, ai vedea acum că bebelușul este de mărimea unui pumn încleștat, că el își poate încleșta propriul pumnișor, că face multe mișcări și că își suge din când în când un deget. Parcă îl și vezi în fața ochilor, nu-i așa?

Corpul mămicii

Cele mai multe dintre viitoarele mămici au trecut de perioada greţurilor până la momentul acesta, deşi, pentru unele, aceste stări continuă până în luna a 6-a. Energia ta este în creştere, dar probabil începi să acumulezi în greutate. În acest stagiu al sarcinii s-ar putea să începi să simți crampe musculare la nivelul picioarelor. Acestea sunt cauzate de presiunea pe care o exercită uterul asupra anumitor nervi, de oboseala acumulată şi de problemele de circulaţie, care pot apărea din pricina faptului că fătul apasă pe vasele sanguine. Dacă ți se întâmplă asta, încearcă să ții picioarele ceva mai ridicate decât trunchiul atunci când te odihnești și folosește o pătură, să te acoperi bine - căldura diminuează disconfortul provocat de crampe.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu