Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 12 de sarcină

Săptămâna 12 de sarcină

Prietena ta însărcinată ți-a povestit despre nopțile fierbinți de care are parte odată ce a trecut în trimestrul al doilea de sarcină, dar ție încă ți se pare că fabulează. Grețurile nu te mai deranjează atât de tare, dar parcă ești mai tot timpul amețită. Asta se întâmplă din cauza progesteronului, care ajută la creșterea volumului de sânge care se duce către bebeluș prin relaxarea vaselor tale de sânge, ceea ce cauzează descreșterea volumului de sânge din creierul și corpul tău. Crizele de glicemie devin frecvente și este bine să te odihnești cît mai mult, să ai la îndemână gustări și să te ridici cu grijă, încet, după ce ai stat la orizontală, în pat, sau pe un fotoliu.

Corpul mămicii

Treci acum în cel de-al doilea trimestru al sarcinii, ceea ce este o importantă piatră de hotar în evoluţia bebeluşului tău. Uterul şi-a modificat poziţia, fiind localizat în partea din faţă a abdomenului, ceea ce poate însemna o diminuare a presiunii de până acum asupra vezicii urinare. Deci... mai puţine vizite la toaletă! O linie întunecată, verticală, numită Linea Nigra, poate apărea sub ombilic, urmând să înainteze pe abdomen în lunile ce urmează. Nu te speria, este cauzată de aceiași hormoni de sarcină care determină culoarea mai întunecată a areolelor sânilor și petele pigmentare de sarcină şi va dispărea după naştere.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu