Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 11 de sarcină

Săptămâna 11 de sarcină

Îți este foame? E un semn bun: perioada grețurilor se apropie de final și organismul îți dă semnalul că bebelușul are nevoie de nutrienți. Mănâncă pentru doi, nu cât doi și ai grijă să te odihnești suficient. Să fii însărcinată e ca și când ai lucra de una singură la o mare companie – ai treabă 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână și niciun ajutor! Nu e de mirare că te simți obosită, chiar dacă nu faci nimic epuizant. Solicită întăriri – roagă pe cineva să te ajute cu treburile casei sau la cumpărături.

Corpul mămicii

Pe măsură ce te apropii de finalul primului trimestru de sarcină, te simţi mult mai bine fizic şi emoţional şi începi să te bucuri mai mult de această perioadă frumoasă a vieţii tale. Până la acest moment nu ai luat prea mult în greutate, însă de acum vei lua cel puţin 500g pe lună. Încearcă să dormi cât mai mult şi nu lua medicamente fără prescripţie medicală. Răcelile de sezon nu mai pot fi ignorate şi nici tratate ca până acum - banala aspirină poate face mult rău bebeluşului tău, aşa că e mult mai bine să apelezi la sfatul medicului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu