Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 10 de sarcină

 Săptămâna 10 de sarcină

Constipația este o problemă frecventă în primul trimestru de sarcină. Ce poți face să o previi: stai departe de orez, banane și brânză, sau alte alimente despre care știi că te constipă de obicei, consumă suficiente fibre (cereale integrale, legume proaspete) și aprovizionează-te cu multe fructe, de sezon sau uscate: caisele, perele, prunele, afinele și cireșele te scapă de problema constipației. Nu uita să te hidratezi corespunzător! Pe întreaga perioadă a sarcinii trebuie să bei mai multe lichide decât de obicei.

Corpul mămicii

Este posibil să observi că, din cauza grețurilor, nu numai că nu ai câștigat în greutate, dar ai mai și slăbit puțin. Nu te speria: nevoile nutriționale ale fătului sunt acoperite, chiar dacă nu mănânci ca de obicei. Din punct de vedere emoţional, este posibil să experimentezi în continuare stări de fericire, urmate rapid de senzaţii de frustrare, supărare sau anxietate. De asemenea, nu este ieșit din comun să începi să uiţi lucruri sau să te confrunți cu stări de apatie la birou. Tot hormonii de sarcină sunt de vină, dar vestea bună este că al doilea trimestru începe în curând şi te vei simţi mult mai relaxată emoţional, pe măsură ce fluctuaţiile hormonale încep să se echilibreze.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu