Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Recuperarea după cezariană

Recuperarea după cezariană

Dacă până în urmă cu câțiva ani se apela la operația cezariană doar în cazuri de extremă urgență, în ziua de azi, este o practică destul de des întâlnită. Multe gravide apelează la ea, în primul rând, pentru a evita durerea din travaliu. Părerile sunt împărțițe însă, deoarece, se spune că nici un travaliu nu se poate compara cu recuperarea anevoioasă și dureroasă ce urmează în cele 3-4 săptămâni după cezariană. Teoretic, cezariana este efectuată la recomandarea medicului ginecolog, doar în cazuri în care, naşterea naturală ar putea pune în pericol viaţa fătului şi a mamei. Practic, la cea mai mică suspiciune sau frică de durere, gravidele sunt cele care solicită intervenţia chirurgicală.

Singurul avantaj este acela că nu simţi durerea din timpul travaliului, însă o vei simţi din plin apoi, în zona inciziei. Din fericire, există suficiente calmante care să aline durerea, medicamente care pot fi administrate în siguranţă şi mamelor care alăptează. Ar mai fi şi alte dezavantaje, unul dintre ele fiind faptul că timp de câteva săptămâni te vei chinui puţin până te vei recupera complet. Dar hai să vedem ce înseamnă recuperarea şi îngrijirea de care ai nevoie după cezariană!

Prima zi

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema