Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Exerciții pentru slăbit după naștere

Exerciții pentru slăbit după naștere

Dacă doreşti să fii o mămică plină de energie, primul pas este să începi exerciţiile fizice cât mai repede posibil după naştere, atâta timp cât nu există contraindicaţii majore. Nu contează dacă ai născut natural sau prin cezariană, dacă începi să faci mişcare acasă sau la sală, un program regulat exerciţii fizice te ajută să-ţi întăreşti musculatura fragilă de la sarcină şi îţi oferă energia de care ai nevoie pentru a face faţă noilor schimbări.

Pierderea în greutate şi revenirea la forma fizică de dinaintea sarcinii este un punct sensibil pentru cele mai multe dintre proaspetele mămici, pentru că atunci când o femeie se transformă în mamă, se declanşează în interiorul ei anumite simţuri, sensibilităţi şi emoţii, cu care trebuie să se obişnuiască să trăiască. În cele mai multe cazuri exerciţiile de recuperare a mamei ajung pe ultimul loc, din pricina noii vieţi, iar această neglijenţă duce în timp la stări de nervozitate sau stări depresive. Mămicile trebuie să ştie că există exerciţii fizice concepute special pentru ele şi că acestea fac minuni atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere psihic.

Beneficiile exerciţiilor făcute după naştere:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema