Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Inducerea naturală a nașterii

Inducerea naturală a nașterii

Mai este o saptamana pana la termen si cauti solutii de inducere a nasterii pentru ca cel mic sa se nasca la timp sau chiar cu cateva zile mai devreme? Desi expertii sustin ca nu exista o metoda naturala prin care sa induci nasterea, vei gasi sfaturi foarte diverse.  Exista insa cateva metode care promit sa de rezultate, insa expertii le studiaza inca pentru a da un verdict.

Acupunctura poate ajuta declansarea nasterii. In unele zone din Asia, acupunctura este folosita de multe secole pentru a grabi startul nasterii. Un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord arata ca femeile care au ales acupunctura au intrat in travaliu fara ajutor medical. Studiul a inclus 56 femei, aflate in saptamana 39.5 si 41. Jumatate dintre femei au facut 3 sedinte de acupunctura, in timp ce cealalta jumatate nu a facut acupunctura. 70% din femeile care au folosit acupunctura au intrat in travaliu, in comparatie cu 50% dintre femeile care au primit ingrijiri standard. In plus, femeile care au facut sedintele de acupunctura au avut un risc mai mic de a naste prin cezariana, riscul scazand cu 50%.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema