Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

CUM ÎMBRACI COPILUL LA 1-2 ANI?

CUM ÎMBRACI COPILUL LA 1-2 ANI?
ESTETIC SAU PRACTIC?

Când micuţul începe să meargă de-a buşilea, până şi cele mai fashioniste mame trebuie să se resemneze şi să renunţe la ambiţiile estetice. Este vârsta la care copilaşul nu trebuie să se simtă încorsetat sau să se împiedice din cauza hainelor. Acestea trebuie să fie rezistente, având în vedere probele dure la care vor fi supuse. Piesele cele mai utile în această perioadă sunt bluziţele sport şi pantalonaşii, chiar cu întăritură la genunchi.

ÎN CĂUTAREA PERSONALITĂȚII

În jurul vârstei de 2 ani, vei constata că cel mic îşi va manifesta prima dorinţă de a avea singur grijă de el, apoi va încerca să se îmbrace singur. În această fază, când este în căutarea autonomiei, nu trebuie să se confrunte cu dificultăţi tehnice inutile, sau cu reguli estetice. Faptul că reuşeşte singur să se încheie la pantofiori, sau la nasturii de la cămaşă, aşa cum reuşeşte să aleagă culoarea preferată pentru bluziţa lui, sunt mici victorii care îl ajută să capete încredere în sine, să fie independent şi să-şi dezvolte creativitatea fără piedici. Asta nu înseamnă că trebuie să accepţi şi cele mai absurde dorinţe. Unii copilaşi cer în plină iarnă să se încalţe cu sandale, sau să ia cizmuliţele de cauciuc la plajă. Cel mic trebuie să aibă posibilitatea să se exprime, dar nu să devină mofturos sau un mic tiran.

În astfel de situaţii, se poate ajunge la o soluţie de mijloc, ce îi va mulţumi şi pe cei mai încăpăţânaţi. Micuţul poate alege culoarea şi modelul, în timp ce tu vei avea grijă ca alegerea să fie adecvată vremii şi contextului.

Şi încă ceva important: trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, pentru că vei începe o adevărată luptă cu petele, în care este posibil să mai şi pierzi. Însă măcar eşti împăcată că bebeluşul tău se va exprima liber.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.