Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Relaxare și confort în timpul masajul prenatal!

Relaxare și confort în timpul masajul prenatal!

Masajul în timpul sarcinii este o tehnică terapeutică ce se axează pe nevoile viitoarei mămici, pe măsură ce corpul ei trece prin foarte multe schimbări datorate stării de graviditate. În ultimii ani, urmând modelul specialiştilor americani, au apărut şi la noi o mulţime de profesionişti specializaţi în domeniul masajului şi educaţiei prenatale.

Terapia prin masaj îmbunătăţeşte funcţia muşchilor, a încheieturilor, a ligamentelor, corectează circulaţia şi tonusul general al organismului şi înlătură oboseala fizică şi mentală. Foarte multe gravide apelează din ce în ce mai des la această formă de terapie, descoperind faptul că senzaţiile mai puţin plăcute ale sarcinii dispar, iar lunile de sarcină sunt mult mai uşoare. Un studiu recent efectuat de cercetătorii americani a arătat că masajul poate reduce nivelul hormonului responsabil de stresul din organism. Atingerea este vitală pentru starea fizică şi emoţională a mamei, pe măsură ce ea încearcă să se obişnuiască cu noua imagine a corpului său.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema