Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Analizele de sarcină - ce, cum şi când

Analizele de sarcină - ce, cum şi când

Pentru a stabili planul analizelor de sarcină, trebuie să te consulți cel puțin cu medicul tău de familie. Pentru primul trimestru de sarcină, există o serie de analize care pot fi făcute gratuit, la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist în obstetrică-ginecologie (dacă acesta din urmă lucrează în ambulator și are contract cu Casa de Asigurări). În această categorie intră anumite analize uzuale, precum hemoleucograma, glicemia, calcemia, sideremia, transaminazele, proteinele totale, probele de coagulare, uree, creatinina, sumarul de urină, urocultura, dar și analize speciale pentru gravide, cum sunt: determinarea grupei sanguine ABO și Rh, markerii pentru hepatite (AgHbs, antiHCV), serologia sifilisului (VDRL,RBW), serologia HIV.

Necesare, dar nedecontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sunt analizele ce evidențiază imunitatea la anumite boli ce pot influența negativ dezvoltarea fătului, în cazul în care boala apare în cursul sarcinii. Sunt cunoscute și ca analize TORCH (toxoplasma, rubeola, citomegalovirus, herpes). Pentru gravidele cu abonament la furnizorii privați de servicii de sănătate, aceste analize pot intra la gratuități.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema