Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Poftele in timpul sarcinii

Poftele in timpul sarcinii

Sarcina si poftele merg in tandem. Inghetata cu muraturi, branza cu friptura, compozitie de prajituri necoapta...nici una din combinatii nu este un deliciu, ba chiar sunt ciudate, dar pentru o femeie insarcinata pot fi tot ceea ce isi doreste sa manance in acel moment.

Toate aceste combinatii sunt cauzate de poftele din timpul sarcinii, care deseori pot depasi limitele normalului. Dar ce se afla in spatele acestor pofte misterioase si combinatii fantastice de mancare? Pot afecta ele sanatatea femeii insarcinate? Doctorii sunt de parere ca totul de depinde de ceea ce poftesti si masura in care alegi sa iti satisfaci aceste pofte.

Nimeni nu poate spune de ce apar aceste pofte in timpul sarcinii, desi exista teorii potrivit carora acestea apar atunci cand viitoarei mame ii lipsesc anumiti nutrienti iar organismul cere in acest fel nutrientul de care are nevoie. De exemplu, atunci cand poftesti la muraturi si produse cu branza, este posibil ca organismul tau sa aiba nevoie de sodiu. Pofta de cartofi prajiti si mancare fast food poate fi un semn ca ai nevoie de mai multe proteine, sodiu si potasiu. Dorinta de nestapanit pentru o inghetata plina de ciocolata poate fi un indiciu ca ai nevoie de mai mult calciu si grasimi.

„Corpul nu are nevoie de acele alimente in mod special, ci de ceea ce se gaseste in acea mancare. Iar papilele tale gustative interpreteaza aceasta nevoie ca pe o pofta pentru ceva specific”, declara Dr. Andrei Rebarber, NYU Medical Center.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema