Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Regimuri de excludere – dieta fără gluten sau lapte

Regimuri de excludere – dieta fără gluten sau lapte

Dacă se descoperă că bebeluşul tău are alergie sau intoleranţă alimentară, probabil ţi se va sugera o dietă pentru excluderea unor alimente. Următoarele sfaturi au doar caracter informativ. Este foarte important să vorbeşti cu medicul tău, dacă bebeluşul are vreo problemă de sănătate care crezi că poate avea legătură cu dieta lui.

Dieta fără gluten
  • Glutenul este o proteină vegetală ce se regăseşte preponderent în cereale precum: secară, orz, ovăz şi grâu. Aceste alimente devin toxice pentru organism, în momentul în care bebeluşul tău dezvoltă o intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă (celiachie).
  • Intoleranţa la gluten se manifestă prin următoarele simptome: diaree, balonare, scădere în greutate, anemie, agitaţie şi iritabilitate.
  • Dacă bebeluşul tău a fost diagnosticat cu intoleranţă la gluten, este recomandat să elimini din dieta sa: cerealele care conţin gluten, pâine, biscuiţi, covrigei, paste.
  • Dacă ai avut cazuri în familie care s-au confruntat cu această boală, nu ar trebui să îi dai bebeluşului tău alimente ce conţin gluten, până la vârsta de cel puţin 12 luni sau mai mult, dacă ai fost sfătuită în acest sens. 
Dieta fără lapte
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.