Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Diversificarea alimentației: cu ce începi mesele solide, recomandări de la nutriționist

Diversificarea alimentației: cu ce începi mesele solide, recomandări de la nutriționist

Diversificarea a fost mereu o grea încercare pentru mămici, iar numărul de întrebări și răspunsuri este inepuizabil. Răspunsurile la întrebarea Tu cu ce ai început diversificarea alimentaţiei celui mic? ne demonstrează că ai nevoie de informare continuă pe această temă, de aceea acest articol îți este un bun ajutor pentru perioada diversificării.

Nutriția diversificată la copii începe cel mai devreme la 17 săptămâni împlinite și nu se întârzie mai mult de 26 de săptămâni. După această vârstă, laptele matern, desi alimentul de baza, nu oferă suficiente elemente nutritive pentru dezvoltarea cognitivă, menținerea unui sistem imunitar sănătos și pentru susținerea necesităților copilului care este în creștere accelerată.

Vei observa că bebe îți transmite semnale că este pregătit pentru diversificare – stă în funduleț și are un bun control al gâtului și capului, își exprimă interesul față de mâncare prin tendința de a apuca alimente și te urmărește la masă, apariția primilor dințișori și nu în ultimul rând coordonarea între mână și gură.

Categoriile de alimente cu care îți recomand să începi, treptat, sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.