Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cât și când mănâncă bebelușul?

Cât și când mănâncă bebelușul?

Fiecare mamă este preocupată de cantitatea de hrană pe care o primeşte copilul său, mai ales atunci când îşi alăptează bebeluşul şi nu poate controla cât lapte consumă acesta. La început, cei mici mănâncă foarte puţin (30 ml lapte), însă destul de des (o dată la 2-3 ore).

Spre sfârşitul primei luni, însă, apetitul său creşte, va începe să primească până la 90 ml sau chiar mai mult pe fiecare masă, dar mesele vor fi mai spaţiate, la 3-4 ore. Bebeluşii se schimbă de la o zi la alta şi apetitul lor se schimbă de asemenea. De aceea este necesară multă flexibilitate din partea mamei, aceasta trebuind să se adapteze la orarul de mese al bebeluşului, orar ce variază de obicei de la o zi la alta.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.