Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Când este momentul pentru primele alimente solide?

Când este momentul pentru primele alimente solide?

Perioada introducerii primelor alimente solide, numita si diversificare, ar trebui sa inceapa in jurul varstei  de sase luni, la recomandarea medicului. Este un moment important in dezvoltarea bebelusilor, iar explorarea noilor texturi si gusturi poate fi o mare aventura. 

La inceput, ceea ce conteaza mai mult este ca cel mic sa se obisnuiasca cu ideea de a manca, si mai putin cat mananca. Mare parte din nutrienti o vor lua tot din laptele matern, asa ca totul este sub control. Bebelusii nu au nevoie de trei mese pe zi in aceasta etapa, si este bine sa incepeti cu o singura masa de alimente solide, intr-un moment al zilei potrivit pentru amandoi. In timp, numarul portiilor oferite va creste si la fel si cantitatea si varietatea.

Specialistii sunt de parere ca pana la varsta de sase luni, bebelusii primesc toti nutrientii de care au nevoie din laptele matern. Este esential sa se astepte pana ce sistemul digestiv se dezvolta suficient pentru a face fata alimentelor solide, transformate in piureuri si cereale cu lapte.

Organizatia mondiala a sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii, in paralel cu diversificarea, cat mai mult timp.

Alaptarea pana la sase luni protejeaza copilul impotriva infectiilor, iar laptele matern va continua sa ii asigure o protectie in fata infectiilor atata timp cat vei alapta. Asteptarea varstei potrivite isi va arata avantajele, copilul fiind capabil sa se hraneasca singur si sa inghita bine.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.