Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

9 nutrienți de care copilul tău are nevoie

9 nutrienți de care copilul tău are nevoie

Suntem ceea ce mâncăm, cu adevărat, iar copiii sunt ceea ce le dăm noi să mănânce. Până la intrarea în colectivitate, familia (părinții și bunicii) controlează în întregime regimul alimentar al copilului. Iar cum primii 3-5 ani sunt esențiali pentru întreaga dezvoltare, depinde de tine ca cel mic să aibă un start bun în viață și să se bucure de sănătate ca adult. Ai grijă să aibă un regim alimentar bogat în următorii nutrienți:

Proteine: acestea sunt ”cărămizile” care construiesc celulele, mușchii și toate organele corpului. Bebelușii și juniorii au nevoie de mai multe proteine decât adulții, pentru că ritmul lor de creștere este foarte susținut.

Surse de proteine: lapte, pește, brânză, iaurt, carne slabă de vită, sparanghel, broccoli, țelină, varză.

Calciu: asigură o bună dezvoltare a oaselor și dinților, menține sănătatea funcțiilor nervoase și ajută la formarea mușchilor și la funcționarea musculaturii.

Surse de calciu: 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.