Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

5 alimente pentru un copil deștept!

5 alimente pentru un copil deștept!

Până la vârsta de 4 ani, creierul unui copil crește exponențial și atinge aproape 90% din mărimea unui creier adult. Dar pentru ca el să funcționeze la capacitate maximă, are nevoie de materie primă. Câteva alimente au beneficii demonstrate ca hrană pentru creier.

Ouă

Foarte bogate în proteine, ouăle conțin și colină, omega-3, zinc și luteină, nutrienți esențiali pentru buna funcționare a creierului, și care îmbunătățesc substanțial capacitatea de concentrare. Dacă îi oferi ouă, într-un meniu în care ai și carbohidrați (o felie de pâine din făină integrală), îi asiguri juniorului tău și un plus de energie.

Varză kale

Noua vedetă a nutriției mondiale, varza kale este bogată în folați și vitamine și, spun nutriționiștii, face minuni pentru inteligență și sănătate. Varza kale conține diindolilmetan (DIM), care ajută (la propiu) noile celule ale creierului să crească. În plus, varza kale este foarte bună în perioada de creștere, fiind bogată în calciu: conține mai mult calciu decât orice produs lactat!

Conopidă

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.