Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Colicile – cea mai frecventă cauză pentru plânsul bebelușilor

Colicile – cea mai frecventă cauză pentru plânsul bebelușilor

În primele luni bebelușii plâng destul de mult, ceea ce este destul de frustrant pentru părinți, mai ales când nu știu de ce plâng și cum să-i liniștească. Când bebelușul plânge pentru că suferă de colici, parinții se simt neajutorați pentru că nu știu cum să le calmeze durerea. Vezi mai jos care sunt cauzele colicilor și care sunt modalitățile de a calma durerea asociată cu acestea.

Colicile pot să apară destul de devreme, din a treia săptămână din viață a copilului și în majoritatea cazurilor să dispară în jurul vârstei de 3 luni. Uneori atacurile dureroase pot persista timp de mai multe luni. Durerea apare cel mai adesea după-amiaza sau seara. Cum recunoașteți plânsul provocat de colici? În timp ce îl hrăniți sau la scurt timp după masă, copilul începe să plângă dintr-o dată cu disperare, ridică în sus piciorușele, are burta tare și fața roșie. Poate să și vomite, iar uneori te surprinde cu zgomotul puternic al gazelor. Un episod de colici poate dura până la cateva ore și dispare la fel de brusc cum a apărut.

Cauzele apariției colicilor nu sunt pe deplin cunoscute, mai ales ca nu toți bebelușii suferă de această afecțiune.

Medicii consideră că există mai multe cauze, inclusiv greșeli în ceea ce privește dieta mamei care alăptează (de exemplu, consumul de alimente care cauzează flatulență), imaturitatea tractului gastro-intestinal al copilului, înghițirea unei cantități excesive de aer atunci când mănâncă sau plânge, și acumularea de gaze care extind peretele intestinal.

Modalități de calmare a durerii provocate de colici 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.