Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ar trebui să las bebelușul să plângă?

Ar trebui să las bebelușul să plângă?

Este absolut normal ca bebelușii să plângă și plânsul face parte din dezvoltarea lor. Fiind un fenomen normal, plânsul nu îi va face nici un rău bebelușului tău. Însă apare întrebarea „ar trebui să îl las să plangă? Și pentru cât timp?”. 

Orice copil cu varsta sub patru luni nu va plânge pentru a obține ceva și este imposibil să „răsfeți” un copil atât de mic. Bebelușul îți transmite că are nevoie de ceva, în mod clar, și nu are alte mijloace prin care să comunice cu tine. Deși plânsul este inofensiv, bebelușii au nevoie de grijă, atenție și dragoste.

Mulți părinți se întreabă dacă ar trebui să își lase bebelușul să plângă și să îl liniștească doar cu o mângâiere pe spate, fără a-l lua în brațe la primul scâncet. Studiile arată că acei copii care sunt lăsați să plângă suferă modificări ale creierului legate de neglijența emoțională și fizică iar unii arată semne de deteriorare a sănătății mintale, mai târziu în viață. Răspunzând la plânsul bebelușului și satisfăcându-i nevoile îi ajută să se simtă în siguranță.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.