Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prima băiță: cum îngrijești bontul ombilical

Prima băiță: cum îngrijești bontul ombilical

Multe mămici amână momentul primei băițe, din cauza grijilor legate de cordonul ombilical. Uite câteva trucuri care te ajută să treci fără emoții peste prima băiță și să grăbești vindecarea zonei ombilicale.

Cordonul ombilical poate cădea la 7-21 de zile de la naștere, timp în care baia în cădiță este contraindicată. Prima baie a bebelușului, ca și următoarele, până la vindecarea completă zonei ombilicale, trebuie făcută cu un burete sau cufundând parțial bebelușul în cădiță, astfel încât apa să nu atingă zona cordonului ombilical.

Medicii pediatri recomandă să folosești pentru primele băițe, chiar și după căderea cordonului ombilical, apă fiartă și răcită la temperatura de 36-37 de grade, pentru a evita riscul de infecții.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.