Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Minunile zgomotului alb (white noise): Cum calmează bebelușul și îl ajută să doarmă mai bine

Minunile zgomotului alb (white noise): Cum calmează bebelușul și îl ajută să doarmă mai bine

Bebelușilor le place zgomotul alb (white noise). Sunt obișnuiți cu acesta. Înainte de a-și face marea intrare în lume, bebelușul a petrecut 9 luni în pântecul tău, zilele și nopțile fiindu-i scăldate în murmurul reconfortant al vieții. Bătăile inimii tale, sunetul sângelui care curge prin corp, inspirația și expirația ritmică i-au indus o stare reconfortantă.

Zgomotul alb imită sunetele din pântec, ajutând la calmarea copilului și îl face să se simtă în siguranță. Deci, cum funcționează exact zgomotul alb?

  • ▪ Deoarece zgomotul alb reflectă sunetele din pântecul mamei, în special bătăile inimii sale și fluxul de sânge, îi permite bebelușului să se simtă la fel de în siguranță și de confortabil ca în pântecul mamei.
  • ▪ Zgomotul alb este, de asemenea, potrivit pentru bebelușii care au probleme să adoarmă, deoarece ajută la blocarea zgomotului din casă, precum cel provenit de la frați.
  • ▪ Cunoscut a fi eficient în calmarea bebelușilor agitați sau cu colici, zgomotul alb este similar cu multe sunete din mediul nostru natural și cu sunetele pe care le fac multe dintre aparatele electrice de uz casnic.

 

Ce sunete din natură calmează bebelușii și îi ajută să doarmă mai bine?

  • ▪ Susurul apei
  • ▪ Sunetul ploii
  • ▪ Sunetul cascadelor
  • ▪ Sunetul mării și a valurilor
  • ▪ Șuierul vântului

 

Unor bebeluși nu le place zgomotul alb

Este important să-ți dai seama că zgomotul alb nu funcționează pentru toți bebelușii. Fiecare bebeluș este diferit atunci când vine vorba de nevoile de somn, așa că zgomotul alb s-ar putea dovedi a fi un proces de încercare și eroare. Dacă decizi să încerci zgomotul alb, experimentează în siguranță și la un volum redus.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.