Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Îngrijirea năsucului bebelușului

Îngrijirea năsucului bebelușului

În sezonul rece, când răcelile şi gripa pândesc la tot pasul, una dintre preocupările părinţilor este legată de îngrijirea năsucului bebeluşului. De aceea, trebuie să fii mereu informată şi să ştii tot timpul ce ai de făcut atunci când micuţului îi curge nasul sau îl are înfundat. Nasul face parte din structura căilor aeriene superioare. Este poarta de intrare a aerului în plămâni, deci trebuie să ai mare grijă ca el să fie mereu curat. Pentru a evita răceala şi complicaţiile ei, nasul bebeluşului trebuie curăţat cu regularitate.

Odată cu instalarea sezonului rece, foarte mulţi părinţi se plâng de faptul că bebeluşii lor contractează anumite afecţiuni virale, produse în urma contactului cu persoane bolnave şi favorizate de factorii de microclimat (vântul, umezeala, trecerea de la cald la rece etc.), care se manifestă printr-o multitudine de simptome nu tocmai plăcute. Rinoreea (nasul care curge) sau obstrucţia nazală (nasul înfundat) sunt unele dintre simptomele sezonului rece, care le creează un real disconfort bebeluşilor. În acest sezon, cei mici pot face până la şase afecţiuni de acest gen. Virusul se localizează pe mucoasa nasofaringiană şi determină edemul şi vasodilataţia acesteia, nasul înfundat, fiind cel mai perceptibil simptom. Concomitent, celulele superficiale ale mucoasei se descuamează şi se elimină, făcând ca secreţia de mucus să crească. Semnele care însoţesc nasul înfundat pot fi: febra, agitaţia, strănutul, secreţiile nazale abundente, tusea sau lipsa poftei de mâncare, determinată de durerile la înghiţit. De asemenea, sugarii pot prezenta vărsături şi scaune diareice. Un lucru important de menţionat este faptul că evoluţia bolii este de 3-4 zile, în cazul în care nu apar complicaţii.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.