Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

FOLOSIREA SUZETEI - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

FOLOSIREA SUZETEI - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

La copiii născuţi prematur, care nu au capacitatea să cuprindă sânul şi sunt alimentaţi cu o sondă prin năsuc, folosirea suzetei îi poate ajuta să deprindă mişcarea de a mesteca şi înghiţi, aşadar va suge cât mai repede la sân. În cazul micuţilor născuţi la termen, este indicat să se folosească suzeta după prima lună de viaţă, nu mai devreme, adică după ce a învăţat să se alimenteze corect de la sân. Altfel, rişti să se reducă alăptarea la sân.

CUM ŞI CÂND SĂ FOLOSEŞTI SUZETA

Folosirea suzetei la sugari poate avea chiar şi beneficii. Bebeluşul tău se poate linişti mai uşor, mai ales când plânge, iar suzeta îi dă o stare de bine. Mai mult, s-a demonstrat că ajută şi la dezvoltarea sistemului neurologic şi scade considerabil riscul sindromului morţii subite.

Totuşi, trebuie să ţii cont de câteva reguli:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.