Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Dezvoltarea picioruşelor şi alegerea încălţărilor

Dezvoltarea picioruşelor şi alegerea încălţărilor

Primul an de viaţă este cel mai important în dezvoltarea picioarelor copilului tău. La această vârstă, picioruşele lui sunt foarte fragile şi delicate, iar apăsarea sau strângerea lor poate duce la deformare. De aceea, este esenţial să ştii cum să le îngrijeşti şi cum să-i alegi încălţămintea protrivită.Ar fi bine să-ţi laşi bebeluşul să umble desculţ câte puţin în fiecare zi.

Îngrijirea picioruşelor

Bebeluşul nu-ţi poate spune dacă are dureri de picioare, aşadar ai grijă să le examinezi în mod regulat, pentru a te asigura că nu apar umflături sau orice alt tip de probleme. Taie-i cu grijă unghiile, pentru a evita disconfortul micuţului. Iar dacă ţi se pare că picioarele lui par plate, nu te îngrijora: arcul plantar nu se formează decât la vârsta de doi ani şi jumătate.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.