Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să îngrijim pielea bebeluşului

Cum să îngrijim pielea bebeluşului

Pentru prevenirea îmbolnăvirii pielii sugarului se impun o serie de măsuri necesare, încă din primele clipe de după naştere, cum ar fi baia zilnică, lenjeria bine spălată şi călcată, evitarea ţesăturilor sintetice şi schimbarea la timp a scutecelor. Bacteriile, germenii, ciupercile sau chiar factorii nocivi ai mediului înconjurător acţionează asupra pielii bebeluşului mai aspru decât asupra pielii adulţilor.

Diverse probleme

  • Petele roşii neproeminente de pe frunte, nas, pleoapele superioare sau ceafă, se datorează unor aglomerări şi dilatări de vase capilare sanguine (“sărutul îngerilor”, “ciupitura berzei”). Se accentuează după plâns, dar de regulă dispar în cursul primului an de viaţă. Se poate întâmpla ca petele să rămână toată viaţa, însă ele devin vizibile în timpul emoţiilor puternice sau al eforturilor susţinute.
  • Roşeaţa de căldură (sudamina) are forma unor bubiţe mici roşii care au vârful albicios şi se datorează acumulării de transpiraţie, care poate duce la inflamaţii mai ales la cutele pielii. Singurul lucru care trebuie făcut este evitarea căldurii excesive şi, cel mult, pudrarea într-un strat subţire a zonei respective (nu se foloseşte cremă!).
  • Eritemul fesier este de departe motivul cel mai des invocat de către părinţi în afecţiunile pielii sugarului. Cel mai bun remediu este să se lase funduleţul descoperit, în contact cu aerul, de mai multe ori pe zi şi aplicarea unei creme speciale în zonele iritate.

Piele delicată, ca de bebeluş!

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.