Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să faci corect masajul bebelușului

Cum să faci corect masajul bebelușului

Pentru ca bebelușul să se bucure de beneficiile masajului, trebuie ca mișcările tale să fie delicate. Masarea prea viguroasă nu este pe placul celui mic și îl agită. Presiunea nu trebuie aplicată prea tare, iar mișcările trebuie să fie fluide și circulare, în cea mai mare parte, și să fie realizate cu buricul degetelui mare.

Dacă începi sesiunea de masaj culcând bebelușul pe spate, cel mic este mai relaxat, iar contactul vizual și conexiunea afectivă care se realizează în acele momente potențează efectele benefice ale masajului în sine. Specialiștii spun, de altfel, că masajul bebelușului are beneficii și pentru mamă, funcționând ca o terapie antistres și diminuând riscul de depresie postnatală.

Cum faci masajul bebelușului

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.